HAVAZA Naturel Sızma Zeytinyağ Lezzet ve Kalitesini Keşfedin

zeytinyağı

İnsan sağlığı için müthiş faydalı ve doğal bir ürün olan zeytin, ülkemizde 5 farklı coğrafi bölgede birbirinden farklı toprak ve mevsim koşullarında oldukça lezzetli olarak yetiştirilebilmektedir. İçerdiği pek çok vitamin, mineral ve sağlığa faydalı içerikle sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından olan zeytinin aynı faydayı sağlayan yan ürünü naturel sızma zeytinyağ olarak karşımıza çıkar.

Bitkisel yağlar arasından en faydalı olan çeşit zeytinyağ, günümüzde çok sayıda üretici tarafından üretilip piyasaya sürülse de aslında çoğu üründe işlenmiş unsurlara rastlanılabilmektedir. Ancak HAVAZA markasının bünyesi altında piyasaya sürülen naturel sızma zeytinyağ çeşitleri hiçbir katkı ve koruyucu maddesi içermeden zeytinin tarladan toplandığı haliyle zeytinyağına dönüştürüldüğü bir serüvenin ürünüdür. Mutfaklarımızda ister yemeklerimizi pişirirken, ister salatalarımızı tatlandırmak için veya farklı tatlar denerken içerisine ekstra lezzet katmak için kullanılabilecek HAVAZA naturel sızma zeytinyağ güvenle satın alınıp güvenle tüketilebilir bir yağ çeşidi olarak kabul görmektedir.

HAVAZA Zeytinyağı İçin Kullanılan Zeytinlerin Kalite Farkı

Markanın zeytinyağı için özel olarak yetiştirdiği zeytinlerinin bulunduğu bölgede aktif olarak esen poyraz, kış aylarında dondurucu olarak eserken yaz aylarında ise kavurucu olarak esmeye devam etmektedir. Rüzgarın bu şekilde sert poyraz olarak esmesi zeytinliklerde zeytin sineği sorununun oluşmasının da önüne geçtiği için kurt oluşumu da gözlemlenmez ve böylelikle zeytin yetiştirilen alanlarda ilaçlama yapılmasına gerek görülmez.

İlaçlama yapılmamasının en büyük faydası, zeytinlerde ve dolayısıyla bu zeytinlerden üretilen zeytinyağlarında çok yüksek oranda polifenol barınmasını sağlamasıdır. Ayrıca zeytinliklerin bulunduğu Mersin Mut bölgesinde iklimsel olarak mikroklima özelliklerinin görülmesi zeytinlerden oluşturulan zeytinyağlarının kendine has eşsiz bir lezzeti olmasını da sağlamaktadır.

HAVAZA Naturel Zeytinyağ Çeşitleri

  • Naturel Sızma Zeytinyağı (500 ml. – 1 lt. – 2 lt. ve 5 lt. seçenekleri ile)
  • Erken Hasat Sızma Zeytinyağı (500 ml. – 750 ml. – 1 lt. – 2 lt. ve 5 lt. seçenekleri ile)

Naturel Sızma Zeytinyağ Tüketim Önerileri

Naturel sızma zeytinyağ çeşitleri üretiminde kullanılan zeytinler oleik asit barındıran zeytin çeşitlerinden olduğundan, her 100 gr.’ında 0.8 gramdan fazla olmayacak asit barındırmaktadır. Bu nedenle sipariş alınan zeytinyağ çeşitleri, delikli bir şekilde hava geçirme özelliği olan zeytin kasalarına koyularak aynı gün içinde sıkma şekilde elde edilmektedir.

HAVAZA zeytinyağları sabahları çiğ bir şekilde tüketim için uygun ürünlerdir. Tüketim için mutlaka kuru ve serin alanlarda, ağzı hava almayacak şekilde saklanması önerilir.

Etiketler: zeytinyağı
Mart 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR