Siyah Sele Zeytin Havaza Farkı ile Sofralarınızda

Siyah Sele Zeytin

Siyah Sele Zeytin

Çok uzun zamandır sofralarımızın eksilmeyen lezzetlerinden olan zeytin, şimdi HAVAZA farkıyla organik bir lezzet olarak tüketicilerle buluşuyor. İster kahvaltı sofralarında, ister öğle saatleri hazırlanan hafif sandviçlerde, ister akşam hafif bir şeyler yemek istendiğinde salataların vb. hafif yiyeceklerin içerisinde keyifle tüketilen zeytinler; bir de organik üretim farkıyla tüm lezzetini ve doğallığını bizlere sunuyor.

Organik üretim alanında oldukça başarılı olan HAVAZA, bu başarısını zeytin üreticiliğinde de göstererek organik siyah sele zeytin kategorisinde oldukça beğenilen ürünler ortaya çıkartmaktadır. Üstelik sadece siyah zeytin için değil, yeşil zeytin için de aynı şekilde organik yetiştirme süreçleri uygulanarak kırma ve çizik yeşil zeytin üretiminde de başarı gösteren bir marka olarak sektörde yer alır.

Markaya ait olan hasat bölgelerinde, Eylül ayından başlanarak Kasım ayına kadar süren bir hasat zamanı geçirilir. Buradan toplanan siyah zeytinler, hiçbir kimyasal işleme tabii tutulmadan ya da üretim sürecinde herhangi bir katkı maddesiyle karıştırılmadan tamamen doğal olarak paketleme sürecine sokulmaktadır. Havaza siyah sele zeytin ürünleri geleneksel yöntemlerle üretilen zeytin çeşitleri olduğundan, hem siyah zeytinler hem de yeşil zeytinler tamamen organik ürünlerdir.

Toplanan zeytinler geniş tenekelere dökülerek üstlerine saf zeytinyağı, sirke ve kaya tuzu eklenerek bu tenekeler komple doldurulmaktadır. Ardından belirli aralıklarla çevrilerek kapalı konumda 8 ay kadar bir süreçle fermente olmaları beklenmektedir. Zeytinlerin tatlarındaki acılık bu doğal fermantasyon yöntemiyle giderilir.

HAVAZA Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

HAVAZA markasının organik olarak yetiştirdiği ve tüm doğal lezzetiyle sofralarımızla buluşturduğu zeytinlerin çeşitleri şu şekildedir;

  • Siyah sele zeytin
  • Yeşil çizik zeytin
  • Yeşil kırma zeytin

Siyah Sele Zeytin Tüketim Önerileri

Organik siyah sele zeytin satışa 350 gr, 750 gr, 1000 gr, 2000 gr ve 3400 gr olarak farklı gramajlarda sunulur. Alınan zeytinlerin gramajı ne olursa olsun, açıldıktan sonra kısa sürede bozulmamaları için mutlaka buzdolabında saklanması önerilmektedir. Bazı zeytinler ambalajları açıldıktan sonra kahverengi olarak çıkabilmektedir. Bunun anlamı kesinlikle zeytinin bozulması değil, aksine doğal fermente sürecini geçirip sağlıklı bir şekilde ürünün sofralarımıza ulaştırıldığına işaret etmektedir.

Etiketler: Siyah Sele Zeytin
Mayıs 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR