Kahvaltılarımızın Vazgeçilmezi Zeytin, Şimdi Havaza Farkıyla Sofralarımızla Buluşuyor!

Siyah zeytin

Hem sağlığımız için oldukça faydalı hem de oldukça lezzetli besin öğelerinden biri olan zeytin hem siyah hem de yeşil çeşitleriyle Havaza farkıyla tüketicilerle buluşuyor. Uzun yıllardır özellikle kahvaltı sofralarımızda yerini alan bu ürün, iyi koşullarda yetiştirilip iyi bir paketleme sürecine sokulduğu takdirde lezzetini çok uzun süre koruyacaktır. Bu önceliklerin farkında olan markamız Havaza farkı ile hem lezzetli hem de sağlıklı zeytin çeşitleri tüketebilmeniz mümkün.

Sizlerin tüketimine sunulan zeytinler, Eylül ayından başlayarak Kasım ayına kadar devam eden hasat zamanında toplanılıp her şeyiyle geleneksel ve doğal bir biçimde tüketilmeye hazır hale getirilmektedir. Toplanan siyah zeytinler geniş yapıdaki tenekelere dökülerek üzerlerine zeytinyağı, sirke ve kaya tuzu da eklenmektedir. Böylelikle zeytinlerin doğal tadındaki acılık uygulanan bu doğal fermantasyon yöntemi ile rahatlıkla giderilmektedir.

Aynı zamanda zeytinlerin toplanır toplanmaz tüketilemeyeceğini de söylemek gerekir. Siyah zeytin ürünlerinin tam olarak lezzetli hale dönüşüp yenilebilir noktaya gelebilmeleri için sekiz ay kadar yerleştirildikleri tenekelerde hava almadan çevrilmeleri ve olgunlaşmaları beklenmelidir.

Zeytinlerdeki Renk Farklılıkları Ne Anlama Gelir?

Piyasada siyah zeytin kadar tercih edilen yeşil zeytin aslında siyah zeytinin olgunlaşmamış halidir. Damak zevkimize göre erken fermente edilen zeytin, Yeşil rengi ile sofralarımızda yerini alır. Hiçbir doku, kalite vb. farkı bulunmayan yeşil zeytinler tıpkı siyah zeytinler gibi ağız tadıyla tüketilebilir.

Normal şartlarda zeytinin ham hali yeşil renklidir. Olgunlaşma dönemi ilerledikçe zeytinlerde renk önce sarıya, sonra hafif kırmızıya, mora ve en son siyah hale dönüşür. Marketlerde gördüğünüz farklı renk ve boyutlardaki zeytinlerin farklılıkları tamamen farklı olgunlaşma dönemlerinden toplanmalarından kaynaklıdır.

Havaza Zeytin Çeşitleri

Markamız bünyesinde sizlerle buluşturulan zeytin çeşitlerinin hiçbirinde koruyucu madde ya da katkı maddesi bulunmamaktadır. Bütün doğallığıyla sizlerin damak zevkine sunulan zeytinlerimiz siyah ve yeşil zeytin olarak ikiye ayrılıp; tür olarak da siyah sele zeytin, yeşil çizik zeytin ve yeşil kırma zeytin şeklinde üç ayrı cins olarak yer almaktadır.

Bahsettiğimiz zeytinlerden yeşil zeytinlerin açıldıktan sonra havayla temas etmesinden kaynaklı olarak rengi kararmaya başlayacaktır. Kendi rengi ile tüketmek istiyorsanız hızlı tüketmeniz gerektiğini hatırlatmamız gerekir. Ayrıca zeytinleri dolabınızda muhafaza ederken hava almayacak şekilde kendi salamura suyu ile saklamanız önerilir. Zeytin kavanozunuz açıldığından itibaren mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.

Etiketler: Siyah zeytin
Mart 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR